/ Update Required To play the media you will

...
  / Update Required To play the media you will
Коментари Харесай

Ден на Отворените врати в Нов български университет

  / Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Днес е Ден на Отворените порти в Нов български университет.  През целия ден ще има поредност от презентации, лекции и семинари с отворен достъп.

В изявление за предаването „ Хоризонт до обед “ ректорът на Нов български университет антропологът проф. Пламен Бочков  обясни, че за днешния ден са поканени повече от 2000 възпитаници, които са декларирали предпочитание да посетят университета.  

По думите му, към момента доста от приключилите приблизително обучение у нас имат предпочитание да продължат образованието си в чужбина, само че има и доста, които се връщат и избират да завършат тук: " В случаите, когато има съществено разминаване сред ученото от студента в бакалавърската степен като компетентност и това, което желае да учи в магистърската степен, ние предлагаме един спомагателен учебен срок, който назоваваме „ Подготвителен учебен срок “, с цел да може да изравни своите познания и умения с сътрудниците му, които идват от бакалавърска степен в същата научна област. Този проблем сме го решили и в действителност това е огромната концепция на магистърското образование ".

Ректорът на Нов български университет сподели, че университетът не страда от липса на студенти: " Ние избягнахме тази рецесия и аз си го изяснявам с този принцип на качеството. Когато пожелаваме доста от студентите и те виждат, че го вършим, само че и когато им предлагаме доста – една доста добре проведена материална база, всевъзможни образователни материали, преподаватели, които са разполагаем във всеки един миг, съвещания, спомагателни занимания, участия в планове, в проучвания, в креативен действия – те го правят оценка високо това. Това е пътят ".

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР